top of page

Sari Junkkila 2.12. - 22.12.2023

Joulukuun näyttelyn avajaiset perjantaina 1.12.23 klo 17-19. Tervetuloa!SARI JUNKKILA - NIZZASTA POHJOISEEN


Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Sari Junkkila

Joulukuun taiteilijamme on Sari Junkkila.


Etelän valo on niin toisenlainen kuin meidän valomme täällä viileässä pohjolassa - etelän auringossa maalaamalla Sari haluaa vangita jotain sen hetken tunnelmasta ja lämmöstä mukaan kotimaahan. Etelän ikävä on hänelle ja monille meille tuttu tunne pitkinä talvikuukausina. Sari Junkkila ei briljeeraa tekniikoilla eikä halua olla voittaja taiteen maailmassa. Sarin taiteessa keskeistä on mahdollisuus, läsnäolo ja tilan tuntu.


Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Sari Junkkila

Taidekurssit ulkomailla ovat tarjonneet Sarille ihanan ja inspiroivan henkireiän etelän mailla. Hän on ollut kursseilla Espanjassa, Italiassa, Virossa ja etenkin Ranskassa Cerestessä, Nizzassa ja Vencessä, minne he lopulta päätyivät ystäviensä kanssa yhdessä järjestämään kursseja. Nizzan lähellä sijaitseva 1100-luvulta oleva kaupunki Vence, ja siellä Henri Matissen entinen koti, Villa le Reve, on tehnyt kurssipaikkana unohtumattoman vaikutuksen.


Sarin teoksista saa voimaa, ja niistä on mahdollisuus saada seuralainen, joka istuu olohuoneessa vierelläsi, muistuttaen etelän valosta ja siitä, että hyvä ja kaunis lopulta voittavat.


SARI JUNKKILA

Sari Junkkilalle maalaaminen on aina ollut osa elämää. Hän on opiskellut

maalaamista kursseilla mm. Taidekoulu Maassa, Vapaassa taidekoulussa,

Taideteollisen korkeakoulun avoimessa korkeakoulussa, Työväenopistossa

sekä erilaisilla kesäkursseilla Suomessa ja ulkomailla. Sari on sosiaalinen maalari, hän ajattelee ja tuottaa taidetta ihmisten

seurassa. Hän matkustaa, kokee ja jakaa kokemuksiaan.

Sari on ammatiltaan psykoterapeutti ja taideterapeutti. Katse ja kuva

ovat hänen työvälineitään. Hänen katseensa on lempeä, ja se näkyy myös hänen teoksissaan. Taide on hänelle myös yksi väylä asiakkaan sisäiseen maailmaan.


Sarin motto on Henri Matissen sanoin: ”Kukkia on aina niille, jotka haluavat nähdä ne.”Tervetuloa Sari Junkkilan näyttelyyn Taidegalleria Kamiter-Arsiin 2.12.-22.12.2023 ja avajaisiin perjantaina 1.12.23 klo 17-19!


YHTEYS- JA LISÄTIEDOT


Galleria Kamiter-Ars

Tiina Tainio, galleristi

p.0503574766

tiina.tainio@kartiina.fi


Galleria Kamiter-Ars

Kaarlenkatu 12 00530 Helsinki

www.kamiter.fi


Kommentare


bottom of page