top of page

Liisa Karvonen 5.3.-28.3.2024

Maaliskuun näyttelyn avajaiset lauantaina 2.3. klo 15-17. Tervetuloa!


LIISA KARVONEN - Mielen viettelyksiä, outoa vierautta

Näyttelyn teoksissa ollaan oudossa ajassa ja paikassa. Maalausten aiheina toistuvat näkymät, joita katsoo ikään kuin salaa varjossa seisten ja tarkkaillen, tai luonto katsoo seinältä ihmisen hahmossa.

Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Liisa Karvonen 5.3.-28.3.2024

Tarpeettomiksi käyneistä materiaaleista muotonsa ottaneet siivekkäät ovat erkaantuneet kolmiulotteisten maalausten tekniikasta pieniksi veistoksiksi. Katsojaa houkutellaan kohti fantasiaa, surrealismia, hetkellisyyttä, kryptisiksi jääviä mielen tiloja.Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Liisa Karvonen 5.3.-28.3.2024

Aiheiden tunnelmat ovat saaneet vaikutteita Marcel Proustin tavasta havainnoida tapahtumia hyvin tarkkanäköisesti, ajallisesti etäältä ja syvästi tuntevana mutta kuitenkin sivullisena. Katsoja on keskellä kohtausta mutta ei pääse osalliseksi siihen. On vaikea sanoa, että onko kohtaus tapahtunut eilen, onko se meneillään nyt vai peräti vasta tulossa.


Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Liisa Karvonen 5.3.-28.3.2024

Rakennelmien ja orgaanisten muotojen alkuperäinen merkitys on liukunut taka-alalle ja sisällön näkyvä kuva saa mystisen merkityksen. Veden läheisyydessä, meren rannalla ja laiturilla kohtaavat oudot hahmot. Maalauksissa on sekä koskettavaa inhimillisyyttä että ihmisten ajasta jo toisaalle siirtynyttä mielenmaisemaa.


LIISA KARVONEN

Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Liisa Karvonen 5.3.-28.3.2024

Maalauksissa tilanteiden hetkellisyys muistuttaa valokuvataiteilijan taustasta. Valokuvan, videon ja kolmiulotteisten maalausten parissa työskennellyt Liisa Karvonen tuo nyt esille maalauksia ja pienveistoksia. Näyttelyn teoksissa ollaan oudossa ajassa ja paikassa.

1970-luvun tiukan dokumentaarisesta ilmaisusta ja selkeästä sanomasta taiteilijan kuvakieli on kulkenut yhä pidemmälle kohti ennalta arvaamattomina polveilevia kertomuksia.


Tervetuloa Liisa Karvosen näyttelyyn Taidegalleria Kamiter-Arsiin 5.3.-28.3.2024 ja avajaisiin lauantaina 2.3. klo 15-17!


YHTEYS- JA LISÄTIEDOT


Galleria Kamiter-Ars

Tiina Tainio, galleristi

p.0503574766


Taide- ja Kehysliike Kamiter-Ars Oy

Kaarlenkatu 12 00530 Helsinki


Comentarios


bottom of page