top of page

Lasse Hurmalainen 1.8.-31.8.2023

Näyttelyn avajaiset tiistaina 1.8. klo 18-20. Tervetuloa!


LASSE HURMALAINEN - MINÄPOIKA MATKOILLA

Taidegalleria Kamiter-Ars - Lasse Hurmalainen - Saapassuo, 2022, 12x7
Lasse Hurmalainen - Saapassuo, 2022, 12x7

Elokuun taiteilijamme on Lasse Hurmalainen.


Näyttelyn työt esittävät erilaisia mielenmaisemia, joko oikeita tai kuviteltuja, ja lähestymistapa vaihtelee puoliabstraktista hieman esittävämpään. Samoin kuin jokainen matka on omanlaisensa, myös näyttelyn töissä tekniikka ja aihe vaihtelevat. Yhteistä niille on matkailun ja erityisesti mielikuvamatkailun esiintuominen. Mikä on se hetki kun tulee tunne, että on matkoilla? Entä pitääkö ylipäänsä lähteä jonnekin ollakseen matkoilla, voiko saman saavuttaa myös pään sisällä, haaveilemalla? Mielikuvitus on ehtymätön ja usein jo pelkkä suunnittelu ja kuvien katseleminen vie minne tahansa, vaikka maailman ääriin. Koronan aikaan tämä oli monelle meistä tuttua, mutta ekologisuutensa vuoksi edelleen erinomainen tapa harrastaa matkailua hiilineutraalisti.Taidegalleria Kamiter-Ars - Lasse Hurmalainen - Italia, 2023, 80x59, öljy
Lasse Hurmalainen - Italia, 2023, 80x59, öljy

"Vilkkaan mielikuvituksen avulla olen jo vuosia asettanut itseni milloin minnekin päin maailmaa. Erilaisten turistikuvien, musiikin ja elokuvien myötä on helppoa heittäytyä mukavaan fiilikseen ja elää hetki uusissa ympäristöissä."


Taidegalleria Kamiter-Ars - Sateinen kaupunki, 2021, 60x50, öljy, Lasse Hurmalainen
Lasse Hurmalainen - Sateinen kaupunki, 2021, 60x50, öljy

Taustaltani olen valokuvaaja, josta kokemusta on kertynyt jo yli 35 vuotta. Joitakin vuosia sitten innostuin laajentamaan ilmaisuani taiteellisempaan suuntaan, ja opiskeltuani 3,5 vuotta taiteen perusopetusta Lahden Wellamo-opistossa sain hyvät eväät monimuotoiseen taiteen tekemiseen. Maalaamisen lisäksi teen taidegrafiikkaa ja pienimuotoisia veistoksia, taidevalokuvausta unohtamatta.


Näyttelylle on myönnetty Kansan Sivistysrahaston apuraha.


Tervetuloa Lasse Hurmalaisen näyttelyyn Taidegalleria Kamiter-Arsiin 1.8.-31.8.2023!


Comentarios


bottom of page