top of page

Käteni ovat täynnä kuvia


Teksti ja kuvat Hannele Salminen / Matkailua ja kulttuuria

Teksti ja kuvat Hannele Salminen / Matkailua ja kulttuuria

Hannele Salminen on kirjoittanut artikkelin Matkailua ja kulttuuria -lehteen Päivi Sillanpään töistä ja näyttelystä Galleria Kamiter-Arsissa. Lehti ja artikkeli löytyvät myös netistä.Näyttely | Päivi Sillanpää, Puutarhat sisälläni


Päivi Sillanpää on maalannut teoksia, jotka halusivat päästä ulos hänen sisältään. Nyt ne koristavat Galleria Kamiter-Arsin seiniä yksittäisinä teoksina ja teossarjoina. Puutarhat sisälläni -näyttelyn teosten maalaamiseen taiteilija on käyttänyt mustetta, tusseja, akryylimaaleja ja vesivärejä.

Koristeellisten teosten lukuisat yksityiskohdat saivat avajaisvieraat kumartelemaan ja tirkistelemään tarkemmin maalausten parin millin mittaisia yksityiskohtia ja ihmettelemään, miten taiteilija on pystynyt, tai jaksanut, niitä ”pilkuttaa”.

Helposti, sillä Sillanpää uppoaa teoksiinsa niin täysin, että kun viikkoja kestänyt prosessi lähenee loppuaan, hän hidastaa maalaamistaan, ettei vielä joutuisi siitä luopumaan. Omien sanojensa mukaan hän kokee suorastaa ”eroahdistusta”. Taiteilijalle kuvien tekeminen onkin ”parhaimmillaan visuaalista keskustelua oman alitajunnan kanssa”.

Taiteilija ja tapetille maalattu suurikokoinen teos Iankaikkisuuden kukkaset. Ilottelevassa Heikko liha -teossarjassaan Sillanpää pohtii, miten sen nimen vastakohta ”vahva liha” ei kuullosta ollenkaan seikkailulta. Näitä ja muita ihmeitä pääsee katselemaan 30.11. saakka.

Galleria Kamiter-Ars ja sen yhteydessä toimiva kehysliike on jo kolmisenkymmentä vuotta toiminut Kallion kulmilla. Kodikas pieni galleria sijaitsee tällä hetkellä osoitteessa Kaarlenkatu 12 Brahen kentän liepeillä.

Teksti ja kuvat Hannele Salminen / Matkailua ja kulttuuria

Teksti ja kuvat Hannele Salminen / Matkailua ja kulttuuria https://www.matkailu-kulttuuri.fi/kateni-ovat-taynna-kuvia/Taide- ja Kehysliike Kamiter-Ars Oy Kaarlenkatu 12

00510 Helsinki

Puhelin: 050-3574766

Email: tiina.tainio (at) kartiina.fi

Y-tunnus: 1098108-4

Liike avoinna: Ti 10-18 Ke-pe 10-17 La 10-14<< Takaisin AJANKOHTAISTA-sivulle

bottom of page