top of page

Jenni Inberg 4.10. - 31.10.2023

Lokakuun näyttelyn avajaiset tiistaina 3.10. klo 18-20. Tervetuloa!


JENNI INBERG - SEMIABSTRACT LANDSCAPES

Taidegalleria Kamiter-Ars - JENNI INBERG

Lokakuun taiteilijamme on Jenni Inberg.


Näyttelyn akryylimaalaukset ovat suurikokoisia, sadunomaisia maisemia, joissa paksut palettiveitsellä maalatut abstraktit maalikerrokset yhdistyvät tarkasti maalattuihin esittäviin yksityiskohtiin, jotka toisinaan huomaa vasta teosta lähempää tarkastellessa. Meri, urbaani luonto sekä toisaalta ihmisen ja luonnon yhteiselo on teemana useimmissa teoksissa. Myös lintubongaus-harrastus inspiroi taiteilijaa ja näkyy maalauksissa usein.

Taidegalleria Kamiter-Ars - JENNI INBERG

Teoksille tunnusomaista on runsas metallinhohtoisten maalien ja lyöntimetallin käyttö. Maalauksiin taiteilija on hakenut sävymaailmoja, aiheita ja vaikutteita myös historiasta, 1700- ja 1800-lukujen maalaustaiteesta, mutta yhdistänyt ne nykypäivään ja omanlaiseen maalaustyyliin.


JENNI INBERG

Porissa syntynyt, Helsingin Kalliossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.

Taidegalleria Kamiter-Ars - Taiteilija Jenni Inberg

Jenni maalaa pääasiassa suurikokoisia puoliabstrakteja ja eläinaiheisia akryyli- ja öljymaalauksia. Hän työskentelee tällä hetkellä kokoaikaisesti taiteilijana ja yrittäjänä omassa galleria-studiossa Kaarlenkadulla. Jenni opiskeli 2000-luvulla taidetta ja sisustusarkkitehtuuria Lahdessa mm. Muotoiluinstituutissa ja on ehtinyt tehdä pitkän työuran sisustussuunnittelijana. Lomautus toi elämään yllättävän käänteen kolme vuotta sitten, mikä johdattikin hänet takaisin todellisen unelmatyön pariin taidemaalariksi. Taiteilija on aloittanut maalaamisen alun perin surrealistisella sekä esittävällä taiteella, ja abstraktin kauden jälkeen hän halusi yhdistää elementtejä molemmista. Tällä tavoin syntyi omanlainen abstraktia ja figuratiivista yhdistelevä kädenjälki.


Tervetuloa Jenni Inbergin näyttelyyn Taidegalleria Kamiter-Arsiin 4.10.-31.10.2023 ja avajaisiin tiistaina 3.10. klo 18-20!


Comentarios


bottom of page