top of page

Ihmisten kohtaamisesta

Tällä hetkellä monilla foorumeilla keskustellaan paljon aitoudesta ja ihmisten kohtaamisesta. Olipa henkilö sitten johtaja, toimihenkilö tai yrittäjä, on päivänselvää, että kohtaamme työelämässä lähes päivittäin useita entuudestaan tuntemattomia ihmisiä.


Joillakin ihmisillä on monia eri rooleja. On työminä, kotiminä, liikuntaminä, äitiminä, ystäväminä... Siksi joskus näkeekin tilanteita, joissa ihminen hämmentyy, kun minät menevät sekaisin. Jos ruokakaupan kassalla tukka sekaisin ja lapsi käsivarressa rimpuillen törmää työkaveriin, voi olla hetken hukassa, että minkäs minän mukaan tässä nyt pitikään käyttäytyä.


Yrittäjäksi ryhtyessäni päätin heti, että en ala vetää mitään erityistä yrittäjän roolia. Olen oma itseni, pukeudun fiiliksen ja säiden mukaan, otan ihmiset vastaan avoimin mielin, hymy huulilla ja uteliaana kohtaamaan. Tiedän myös, etten voi miellyttää kaikkia ja hyväksyn sen.


On ihana kohdata ihminen kasvokkain! Useimmiten iloinen tervehdys saa vastakaikua ja leppoisa jutustelu alkaa helposti. Välillä kuitenkin sisälle astuu henkilö, jonka olemus suorastaan vaatii olemaan hiljaa ja pysymään kauempana. Edes se iloinen tervehdys ei tule suusta, vaan jäätyy kurkkuun epämääräiseksi, tukahtuneeksi mölähdykseksi. Tunnelma on usein vaivaantunut ja saatan jäädä miettimään kohtaamista liiankin pitkäksi aikaa. Olisiko sittenkin pitänyt sanoa jotakin ponnekkaammin, olisinko voinut tehdä jotakin, että molemmilla olisi ollut rennompi olo. Tämä on varmasti sitä kuuluisaa kemiaa, jonkun kanssa ne kohtaa ja toisen kanssa ei.


Olen itse ollut lapsesta asti vahvasti intuitiivinen, luonnonlapseksikin kutsuttu. En pidä itseäni outona sen kummemmin, mutta huomaan kyllä tilat ja tilanteet, joihin en sovi. Jotkut ihmiset tuntuvat hämmentyvän seurassani, kun en käyttäydy tietyn etiketin mukaan.

Vanha kliseinen viisaus kaikista kukista pätee aina vaan, tässäkin asiassa. Toinen tykkää ruusuista, toinen orvokeista. On onni, jos asiakas löytää meistä saman alan yrittäjistä sen oman lempikukkasensa, jonka kanssa yhteistyö sujuu ja saattaa syventyä ystävyydeksi asti.


Comments


bottom of page